De winkelwagen is leeg.

Meerbrood

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen
  • Meerbrood
  • Meerbrood

Spelt Meerbrood Algenbrood (800 gram)

Beschikbaarheid: tijdelijk uitverkocht

€ 4,90

betaal veilig met ideal

Ingredienten: Kollenberger Spelt, Water, Speltdesem, Olijfolie, Zout, E-nummer-en Lactosevrij Broodverbetermiddel, Algen “Chlorella Pyrenoldosa", Gist.


Spelt Meerbrood
Meerbrood is een innovatie van Phycom en de Bakery Society. De bakkers van de Bakery Society zijn geïnspireerd geraakt tijdens een lezing van Phycom over de toepassingen van algen in voedingsproducten. Ze hebben de handen ineen geslagen en zijn aan de slag gegaan met de ontwikkeling van Meerbrood. Onze bakker is lid van de Bakery Society; een club van ambachtelijke bakkers, de koplopers in de bakkerijbranche, die bezig zijn met innovaties in de bakkerijbranche. Meerbrood is hier een voorbeeld van. Dit innovatieve brood wordt gemaakt met algen. Van alle smaken die wereldwijd te onderscheiden zijn – zout, zoet, zuur, bitter – zorgen algen voor de vijfde smaak; ‘umami’. Umami activeert de speekselklieren en versterkt hierdoor de hartige, zoete en zoute smaak. Daardoor kan Meerbrood gemaakt worden met 30% minder zout dan gewoon brood.

1ste Prijs bij Innovatiering
Meerbrood heeft in week 42 2012 “De Gouden Bakkerswereld Innovatiering” gewonnen. Voor “De Gouden Bakkerswereld Innovatiering” werden 36 brood en banketproducten ingezonden. Al deze producten zijn beoordeeld op innovatie, waarbij onder meer is gelet op originaliteit, kwaliteit, ingrediënten en duurzaamheid.