De winkelwagen is leeg.

Speltbrood

Onze bakker over zijn vak: Ambachtelijk speltbrood bakken
''Brood bakken is een kunst! En kunst kun je alleen maken met de allerbeste, verse en eerlijke ingrediënten. Om deze reden besteedt onze bakker veel aandacht aan het vinden van de beste regionale producten. Verse, eerlijke, en biologische producten, van boeren, tuinders en telers vormen de basis van onze heerlijke broden. De belangrijkste grondstof is het Oergraan Spelt. Wij gebruiken alleen 100% Kollenberger Spelt dat komt uit het samenwerkingsverband tussen boeren, molenaars en bakkers. Om kunst te maken worden de de beste ingrediënten en materialen gebruikt! Alle speltbroden worden gebakken in een stenen vloeroven, dit geeft het speltbrood de mooiste kleur, de lekkerste geur en natuurlijk de beste smaak!

Landbrood
Met Landbrood herintroduceerde onze bakker een eeuwenoude bereidingswijze. Waar het normaal gesproken enkele uren kost om een brood te bereiden, duurt het meer dan een dag om Landbrood te bakken. Het resultaat is een brood met veel meer smaak en een uniek luchtig mondgevoel.

De langdurige bereidingswijze van Landbrood is geen nieuwe ontdekking. Het is een methode die eeuwen geleden heel gebruikelijk was. In plaats van het deeg lang te kneden, wordt het 24 uur weggelegd. De stoffen die van nature in het deeg zitten, doen de rest.

Dit levert een heerlijk en smaakvol brood op, maar het kost wel erg veel tijd. Door het deeg langer te kneden kan deze tijd enorm worden verkort. Na de opkomst van de kneedmachine is deze oude methode dan ook in vergetelheid geraakt. Helaas is men daarbij ook vergeten hoeveel lekkerder een brood smaakt dat een dag lang de tijd heeft gehad om op smaak te komen.

Onze bakker is altijd bezig om ambachtelijke bereidingswijzen te onderzoeken en terug te brengen. Een belangrijke reden is dat dit brood maar 40 kilometer heeft afgelegd van Akker tot Bakker en daarmee is de uitstoot van CO2 beperkt. Dit wordt ondersteund door “Erkend Streekproduct”.

Ingrediënten: 
De broden worden gemaakt met olijfolie i.p.v. vetvervangers, terug naar de basis dus! Dit is niet alleen veel lekkerder, maar heeft als bijkomend voordeel dat mensen met een speciaal dieet de broden kunnen eten.

De bakkerij gebruikt volgende grondstoffen: 
- Kollenberger Spelt 
- Diverse (nieuwe) granen; Rogge Haver, Boekweit, Teff, Quinoa, Kamut, Gerst, Kamut, Millet 
- Gist 
- Zout 
- Huisgemaakte Spelt Desem 
- E-nummer en Lactose vrij broodverbetermiddel 
- Eieren van de Poshoof uit Maastricht 
- Suiker 
- Olijfolie 
- Roomboter

Belangrijk om te weten: de broden die u besteld worden op woensdag, donderdag of vrijdag geleverd. Onze bakkers bakken de broden op dinsdag, woensdag en donderdag. Wilt u zeker zijn van tijdige levering van uw verse brood? Bestel dan altijd een paar dagen van te voren. Via het menu aan de zijkant van deze pagina vindt u alle soorten brood die wij verkopen. Heeft u speciale wensen of tips? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Leuk om te weten: onze bakker heeft in samenwerking met wielrenner Laurens ten Dam een brood ontwikkeld wat de prestaties van topsporters optimaliseert. Dit brood is het Spelt-Teff brood, probeer het eens uit.