De winkelwagen is leeg.

Desembrood

Wat is Desem?
Desem is een biologisch rijsmiddel me een lange geschiedenis. Het zuur laten worden van deeg is evenals het bier brouwen en wijnpersen een van de allereerste technieken die de mensheid heeft leren gebruiken. De desem is in zijn meest eenvoudige definitie een door fermentatie (=gisting) verzuurd meeldeeg. Deze desem verkrijgt men door volkorendeeg en water te mengen en een bepaalde tijd te laten staan. De bereiding van desem is dus een van oudste biochemische processen bij het vervaardigen van levensmiddelen.

Van oudsher wordt desem in de (thuis)bakkerij gebruikt om de gisting of fermentatie, dat wil zeggen het luchtig maken van brooddeeg opgang te brengen. De bereiding en kennis van desem zijn in de loop van tientallen jaren overgegaan van ambachtelijke bakker tot bakker. Hierdoor is er dan ook geen "standaard reincultuur" van desem, zoals bij bakkersgist wel het geval is.

Onze desmebroden bevatten alles desem, er wordt geen gist toegevoegd.

Alle broden worden ongesneden geleverd, wilt u uw brood toch gesneden ontvangen? Geef dit dan even aan bij uw bestelling. Het snijden van uw speltbrood is alleen mogelijk bij de verse (800 gram) broden)