De winkelwagen is leeg.

Thuisbakken

Met "Nieuwe granen" wordt een verwijzing gemaakt naar het Nieuwe Werken. Het doel is o.a. te onderzoeken welke (teelt)mogelijkheden en toepassingen (bakker, pasta, etc.) er zijn met "oude en vergeten" graansoorten zoals Spelt, Quinoa, Kamut, Teff, Haver, Amarant en Boekweit.

Oude Granen
''We geloven sterk in het verhaal dat de oplossing voor de toekomst gedeeltelijk terug te vinden is in ons verleden. In het gebruik van oude en "vergeten" graansoorten in onze voeding ligt gedeeltelijk de oplossing op het gebied van gezonde voeding''. aldus de grondleggers van het nieuwe granen project.

Niet alleen de voedingswaarden die van nature zitten in oude graansoorten bieden nieuwe mogelijkheden in onze dagelijkse voeding. Ook de wijze waarop deze granen worden geteeld, gemalen en uiteindelijk ambachtelijk worden verwerkt, is bepalend voor de juiste kwaliteit in onze voeding. Deze kennis en ambacht is terug te vinden bij de telers, molenaar en de bakker/verwerker. Nieuwe Granen streeft naar een eerlijke voorlichting over onze voeding en met name over deze "oude" en goede granen.

Voor de professionele, hobbymatige of bakker-in-opleiding thuisbakker hebben wij diverse producten en grondstoffen om thuis/zelf aan de slag te gaan. Edwin Klaasen legt in zijn bak-boek ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’ dat het helemaal niet moeilijk is om zelf (spelt)brood te bakken, als je maar weet waarom je iets doet! Tijd en passie zijn de belangrijkste ingrediënten om de lekkerste dingen te maken, kennis en grondstoffen zijn tegenwoordig vrij eenvoudig te verkrijgen! 

Zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan op zaterdag middag heerlijke Speltpannenkoeken bakken? Of de week beginnen met een rijk gevuld noten Speltbrood? Hieronder vindt u de producten om dit te realiseren, voor de ‘grootverbruiker’ hebben wij grootverpakkingen Speltmeel, Meergranenmix en Speltbloem.

Ps: wij vinden het leuk om foto’s, tips, bevindingen, een cake, uitnodigingen voor pannenkoeken, reacties of een briefkaart over onze thuisbak producten en ‘baksels’ te ontvangen.

broodbakken